Op 9 mei, van 09:00 tot 12:30 uur, is er een consultatie over deze Omgekeerde Aanbesteding. Aanmelden kan via de website, hieronder lees je meer informatie.

De consultatie: voor inschrijvers en partners

De kern van het idee staat. De volgende stap is het aanscherpen van de uitvraag zodanig dat we komen tot een succesvolle aanbesteding. Deze vraag staat tijdens de consultatie op 9 mei centraal. Welke informatie, inzichten, kennis of zekerheden hebben partijen daar voor nodig? Tijdens de consultatie is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over beelden bij de Omgekeerde Aanbesteding, vragen bij het initiatief en willen wij graag samen aan de slag om de gunningscriteria verder te concretiseren.

Om het maximale uit de consultatie te halen is er volop interactie, maar zal ook aandacht zijn voor het ‘omdenken’ op een speelse manier. De consultatie richt zich op potentiële inschrijvers en (kennis)partners van het initiatief.


De consultatie levert je het volgende op:

Informatie over en inzicht in:

 • het proces omgekeerd aanbesteden
 • wat jouw rol kan zijn
 • hoe het is om eens ‘aan de andere kant van de tafel’ te zitten
 • hoe je mee kunt doen
 • kansen en belemmeringen voor olievlekwerking van de duurzaamheidsopgaveInvloed op:

  • jouw bijdrage en rol
  • het te doorlopen proces van (omgekeerd) aanbesteden
  • de wijze waarop kennis wordt ontsloten en gebruikt in het proces   

  Wat is Omgekeerd Aanbesteden?

  Omgekeerd aanbesteden is een initiatief van Geert, Sanne, Chantal en Patrick om een uitvraag te publiceren waar overheden (maar ook aannemers) op kunnen inschrijven met een project of opgave en een locatie in het fysieke domein. Wij bieden onze visie op duurzaamheid en onze kennis, expertise en creativiteit gericht op het bereiken van een versnelling in de verduurzaming van de openbare ruimte in Nederland. Met de opgave en dit initiatief willen we bereiken dat we, in de huidige praktijk, belemmerende patronen succesvol doorbreken. Hiermee bereiken we aantoonbaar duurzame impact en leren we waardevolle lessen die opschaalbaar zijn.

  Wij zoeken inschrijvers en samenwerkingspartners voor dit initiatief.

  Hoe kun je meedoen?

  Wij zoeken een fysieke locatie in Nederland waar we de visie concreet tot uiting kunnen brengen en aantoonbaar impact bereiken na 1 jaar. Verder zoeken we gemotiveerde samenwerkingspartners in deze opgave, bijvoorbeeld financier of (kennis)partner. Zij kunnen zich aanmelden via de website.

  Wat beoordelen we?

  Wij vragen inschrijvende partijen dan ook hun visie op samenwerking in te dienen, waarmee je aan toont dat je intrinsiek gemotiveerd bent, teamleden willen leren en zich kwetsbaar opstellen en plezier en enthousiasme voorop staan. Het is belangrijk dat het team mandaat heeft (of heeft georganiseerd) om beslissingen te nemen, waarmee er ruimte is om dingen anders te doen.


  Tweede onderdeel is het plan van impact op duurzaamheid, gericht op het behalen van een positieve impact op de leefomgeving. Eigenlijk een antwoord op de vraag “Waarom kunnen wij met deze opgave de meeste impact bereiken op de transitie richting duurzaamheid?”. Hierin bekijken we de impact op people, planet en profit, lever je bewijs door de CO2 reductie die behaald wordt en toon je aan dat proces en inhoud opschaalbaar zijn.


  Kortom, ben jij enthousiast over dit initiatief en wil je het verder helpen? Wil jij je inschrijven met een fysieke locatie? Of deelnemen als kennispartner of financier? Of wil je gewoon eerst wat meer weten? Kom op 9 mei naar de consultatie en ga met ons in gesprek over de volgende stap in dit initiatief.

  Je gaat gegarandeerd met energie en inspiratie naar huis!